Friday, 18 January 2013

School ^^ ♥

Assalamualaikum
Hari nieyy syada nak cerita pasal semalam . heee ( sebenarnye takde idea tuu ) :3 . Okayy sambungg balikkk . Tahun nieyy  , tahun 2013 . adalah tahun penting dalam hidup syada . Sebab tahun nieyyy syada akan menduduki SPM . waaa , takuttnyee >_<  ( dub dub dub , bunyi jantungg syada sudahh berbunyii  )
risauulahh . urmmm , apa yea syada nak tulis tadi , lupe lahh :3 ? ( nyanyukk betul lahh ) 
*
*
*
*
*
Oh yeahh , baruu ingatttt ! syada nak citer apa terjadi semalam  Pada Waktu pagi , Subjek yang paling syada sukee , subjek sejarah dan Sains lahh . actually sume subjekk syada sukee suke sukee ! ( bajet pandai lahh tu ) hee , syada tak pandai punn . tapi syada cuba juga untuk belajar . okayy , sambung balikk . Bila time sejarah , syada suke bila cikgu ajar sambil tuu bagi nasihat macam tu macam nieyy  utk masa depan . Antara kata cikgu yang syada ingat " Awak semua kalau nak berjaya suatu hari nanti , jangan tinggal solat , kalau kita tak solatt , habis semuaa tak menjadi . cikgu kata ." 
Lepas tuu waktu waktu katering . semalam kelas syada , ada kerja amali waktu kelas katering .Makk Aihh , sume happy happy time tuu  termasuk syada , happy sangat ! , kiteee first time masak kek  , Nyummmy ! ( Gedik ) :3  . bagi Syada , Ia pertama kali dalam hidup syada masak Kek , tapi kawan-kawan kelas syada tak tau pulak macam mana . Sebab unn , syada tengok kawan-kawan syada buatt kek sume lawa-lawa , dari segi sapu aising dia , bentukk . Syada tak tau nak citer macam mana tapiii memang lagi cantikk lahh daripada syada :) . Syada kagummm dengan diorgg , mestii kat rumah diorg penah masak kek :) . Okayy , sambungg balikk . Bila dahh habis masak kek tuu , kami bekal kek tuu bawa balik rumah . bila bunyiii ( kringggg ! kringg ! ) Yeayyyy ! balikk ( macam budakk kecik , tak ingat petang tuu ada kokurikulum ) kita org keluarr daripada kelas masakk tuu , tepat 2:15 tengah hari . memangg waktuu kebiasaan kamii ,( budak kelas katering ) balikk pukul 2:15 tengah hari , kamii tak macam kelas lain tauu , kami nieyy special sikit ( cewahh ) . Dari pengalaman syada lahh kannn ,  kelas kateringg nieyy memangg enjoyy sangatt and bestt , walaupun syada baru sekolahh kat situu , tapiiii memangg bestt lahh syada cakap sama luu ! ( bajetlahh syada nieyy )
bilaa dahh sampaii saja depan pagar sekolahh ,
tiba-tiba
Syada terdengar " weyhh korangg pakcik bas ambil satu trip jea . Biar betul ? . betullahh . maybe pakcik ingat ramai orang stay kat sekolahh untuk kokurikulum petang nanti" tuu jea yang syada dengar.
lepas tuu , kawan-kawan kelas syada pun cakap bende yang sama juga . syada mulaa carii ikhtiar lain pegi kol rumahh , bila kol rumahh . " assalamualaikum umi , umi abah ada kat rumah tak ? " umi cakap " waalaikumsalam , abah takde kat rumah along , kenapa dengan kamu along ?  Syada pun ceritalahh kat umi .
lepas tuu , syada ada kawan setaman dengan syada . dia dahh tak sihat , yelahh duduk kat pagar sekolahh bawah tengah panas pulak tuu .jadi dia pun ambil keputusan utk jalan kaki balikk  rumahh . kawan syada yang lain , tak bagi kami jalan kaki sebab bahaya , kang jadi pape kea masa tengah jalan kaki tuu . syada macam , terkakuuu terpikir , ehh nakk ikut mana satu nieyy ek ? last-lasttnyee syada pilih utk ikut jalan kaki dengan kawan setaman syada . kamii pun berjalan dengan kepenatan . Tengahh jalan-jalan tuuu kamii berdoaa " Ya Allah selamatkanlahh kami ya Allah . time tuu Allah jea tau macam mane perasaan kami time tuu . jalan punya jalan punya jalan .
tiba-tiba
ada sebuah kereta berhenti depan kami . kami tertanya , ehh sape tuu ? bila tengok ada dua  budak kecil kat belakangg tuu , ehh macam kenal jea .. jangkaan kamii , Ehh cikguuu lahh . Cikgu berhenti depan kami , kami berdua punn berjalan kearahh cikgu dalam fikiran kita org berdua " ehh , kami ada buat salah kea ha ? "  ( kesitu pulak pikirnya kita org ) rupa-rupanyaa , cikgu nak tumpangkan kami balikk . Ya Allah , Allah jeaa tahu perasaan kamii time , syukur tak terhingga . Allahu Akhbar ! doa kami di makbulkan Allah . Alhamdulillah sangat sangat ! . Kawan syada tuu pulakk , terpancar kat muka dia lega sangat sangat .
terima kasihh ya Allah ^^
 

0 comments:

Post a Comment

 
✿◕‿◕✿ Love is you ♪♩♫ ♬ Blogger Template by Ipietoon Blogger Template