Thursday, 31 January 2013

Menyentuhh Hati ♥

Assalamuaikum ...
Hari nieyy Syada nak berkongsi cerita Satu cerita . Syada dah lama tak post pape dalam blog nieyy . Yahhh , time untuk melepaskan rindu kat blog nieyyy !!! Happy Flower , love you ! Auww ! *Shout* ( uhh , bajet + Poyo ) Opsss sorry :'3 , terover pulakk . Teringat Video tutorial make up Sis Maria Elena '' being annoying and acting gediks was too fun ! . But it's okay don't talk about that
(Eleyhh bajet cakap omputeh lee tuu)
*Diamkan diri*
Okayy , kita sambung balik . cite yang menyentuh hati yang syada nak share dalam blog niey tentang seorg insan yang bernama Siti Hajar . Korang mesti dah tau kan cerita apa yang telah terjadi pada beliau  kan ?  Kan ?
Pada suatu tengah harituu , syada pegi kedai dengan adik bongsu belikan ubat demam utk adk syada yang tengah . Okayy , sampaii syada kat kedai runcit tuu , hati syada mule rasa nak tengok surat khabar . Syada punn pegilahh tengokk ape yang best kat situu . Dengan automatiknyee tertumpu kat Metro punye muka depan , '' Catatan Terakhir yang menyentuh perasaan '' . Kalau tak silap syada lahh (pelupa betul ! )
*Maafkan saya sambil tunduk kepala*
tapi syada tak  ambil lagi utk beli time tuu..
Adik syada , datang dekat syada
" Along , kamu tengok ape tu ? Kata nak beli barang tadi , jomlahh"
" Adik kejap adikk , akak nak tengok surat khabar nieyy dulu" adik pun bacalah tajuk tuuu . Bila dia dah habis baca tajuk tuu . Syada tarik tangan adik masuk dalam kedai beli barang barang dan letakkan atas kaunter bayar , dalam hati bisik
'' Nak beli kea tak eh ? Hmm kalau beli takut tak cukup duit littlekittyemoticon . Macam mna nieyy ? Nak baca pasal muka depan tuuu (cerita Arwah).. ( macam budak kecik ) yelahh tajukk dia bestt , minatt nak baca . Syada amik keputusan utk beli juga majalah tuuu ... Yeayy ! Sonoknnye boleh baca ^_^♥ .   Bila sampai dirumah , syada letak barang kat dapur pastu masuk bilik umi sebab ada umi dalam bilik tuu , boleh temankan syada heee :3
(Ngada-ngada)  pastu umi tanye cukup kea duitnyee ? Umi , tak cukup lagi empat posen.. urmm takpe , petang nnti umi bagi duit , syada pegi bayar tau ? .
dengan tak sabarnya , syada bukak surat khabar tuu dan baca..
Sedih sangat...yang menariknye tentang beliau , beliau tenang bile mengetahui keadaan beliau macam mane .. cerita yang lain yang paling menyayat hati bila dia meminta ibunya beralih untuk melihat Allah tuu :'( .  Bila ibunya tanya , akak melihat ape ? Akak nak melihat Allah , Allah marah bila dakwah dihalang apabila tak cari jalan lain . Yang keduanya pula , bila beliau meminta izin utk pergi '' ibu , izinkan akak pergi tapi akak tak nampak " ibu beliau pun kata , pergilahh akak semoga Nabi Muhammad beri syafaat pada akak .. Ya Allah , betul betul menginsafi diri baca cite beliau . Sob sob sob . Dalam sedar tak sedar air mata syada nitik . Subhanallah , semoga Allah tempat kan beliau dikalangn orang  beriman . Al fatihah . Daripada cerita nieyy , marilah same-same kite muhasabah diri kita.. semoga Allah permudahkan jalan bagi kita dalam melakukan kebaikan insyallah ♥ .

2 comments:

 
✿◕‿◕✿ Love is you ♪♩♫ ♬ Blogger Template by Ipietoon Blogger Template